Гърция е изпратила на Украйна 50 преносими зенитно-ракетни комплекси "Стингър"

  • 22 декември 2023 13:26

  • 763
  • 1
Гърция е изпратила на Украйна 50 преносими зенитно-ракетни комплекси "Стингър"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Гърция е изпратила на Украйна 50 преносими зенитно-ракетни комплекси с инфрачервено насочване "Стингър", съобщават гръцките медии, като се позовават на официални украински източници.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13435

Оръжейните системи са изтеглени от островите в близост до Турция. Според Киев, досега с тези средства са свалени най-малко поне пет руски хеликоптера.

Въпреки интересът на гръцките медии, министерството на отбраната в Атина не отговори и на опозицията с какво ще се замени охраната на островите след изпращането на помощта за Украйна.

Атака с дрон в Москва

Националистическите партии в парламента твърдят, че премиерът Кириакос Мицотакис умишлено е намалил отбранителната способност на островите в Егейско море.

Лидерът на СИРИЗА днес заяви, че партията не е съгласна и с да бъде изпратена фрегата на гръцките военноморски сили в Червено море, което щяло да въвлече страната в рисков конфликт. 

Последвайте канала на

Калина Христова
763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.22 | 16:17

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини