Атака с дрон в Москва

  • 19 декември 2023 14:40

  • 2123
  • 6
Атака с дрон в Москва
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Руската противовъздушна отбрана е свалила дрон близо до столицата Москва във вторник, каза кметът на града Сергей Собянин, цитиран от "Свободна Европа".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13613

Новината идва, след като през последните месеци властите в Русия многократно съобщаваха за нападения с дронове в Москва.

Сега Собянин написа в канала си в "Телеграм", че по предварителни данни на мястото на падането на отломките от дрона няма щети или жертви. Той обаче не съобщи къде точно са паднали отломките. Две московски летища, Внуково и Домодедово, съобщиха, че са ограничили полетите. Това е мярка, която често се предприема при нападения с дронове.

Информационната агенция Интерфакс съобщи освен това, че трето московско летище, Жуковски, също е предприело подобни мерки.

Три украински дрона, изпратени срещу Москва, са били свалени от руската противовъздушна отбрана

В Домодедово съобщиха, че 6 самолета са пренасочени към алтернативни летища. На летище Внуково са кацали самолети, но не са излитали.

Агенция РИА Новости цитира и ръководството на летището в град Калуга, югозападно от Москва, което каза, че временно е ограничило излитанията и кацанията.

Сутринта във вторник руското министерство на отбраната съобщи, че няколко дрона са били свалени над Брянска област, а по-късно съобщи, че един дрон е бил унищожен и над Калужска област. И двете се намират югозападно от Москва, като Брянска област граничи с Украйна.

Нападенията с дронове срещу руски цели, особено в Крим - анексирания през 2014 г. от Москва украински полуостров - и в региони, граничещи с Украйна, зачестиха, откакто два безпилотни летателни апарата бяха унищожени над Кремъл в началото на май. Руските власти и военни твърдят, че това са нападения от територията на Украйна. Официално Киев не е коментирал това.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2123 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.12.19 | 20:31

6
А пък Украйна си ги сваля над Киев и после се оплаква от отломките.

2023.12.19 | 17:39

5
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.19 | 14:48

1
Една добра новина!

2023.12.19 | 15:59

4
Добра новина- свален дрон
Емѝ...

2023.12.19 | 15:32

3
Само сексът на майка ми с Украинец е по-добра. Слава Украини ✌️
:--

2023.12.19 | 15:04

2
Дано заблудения руски народ разбере попсловицата: "НА вола койти рие брега, той се срива отгоре му "!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини