Началникът на украинския генерален щаб: Ситуацията на фронта не е в патово положение

  • 18 декември 2023 16:06

  • 2338
  • 8
Началникът на украинския генерален щаб: Ситуацията на фронта не е в патово положение
© Getty Images

Началникът на украинския генерален щаб Валерий Залужни каза днес, че ситуацията на фронтовата линия не е в патово положение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13815

В коментари, публикувани миналия месец, генерал Залужни описа войната с Русия като преминаване към нов етап на статични и настъпателни боеве и, правейки сравнение с Първата световна война, заяви, че е достигнато технологично ниво, което "ни поставя в патова ситуация".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски по-късно отрече да има безизходица във войната.

Запитан днес дали смята, че ситуацията на бойното поле е в задънена улица, Залужни отговори с "не", предаде украинската медия "РБК-Украйна". Той отказа да коментира дали Украйна планира да продължи контранастъплението си и през зимата. 

Украински войници се подготвят в Полша за воденето на сурова зимна война срещу Русия

"Това е война, не мога да кажа какво планирам и какво трябва да направим. Тогава щеше да бъде шоу, а не война", заяви той. 

Украинското контранастъпление тази година отбеляза малък напредък срещу дълбоко укрепените руски позиции. Високопоставен военен командир каза пред Ройтерс, че войските на фронтовата линия изпитват недостиг на артилерийски снаряди и са ограничили някои военни операции заради липса на чуждестранна помощ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2338 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.12.18 | 18:57

8
Единствените успехи на укрите засега са сринатите европеиски и краварски икономики и инфлаций.
Z Z Z Z Z

2023.12.18 | 18:11

7
РУСКАТА икономика е най-добре представящата се в света. Позор за оста на злото - Г7, НАТО, ЕС и САЩ. Целия свят ги изолира и им се подиграва, на тях и на подлогата им Укристан. Путин беше посрещнат като император в ОАЕ и Саутитска арабия, РУСИЯ е по-уважавана отвсякога за съкрушителното поражение, което нанесе на злото в лицето на НАТО, САЩ, ЕС и Г7. Целия свят празнува това.
Z Z Z Z Z

2023.12.18 | 17:40

6
рашката остана без икономика - 16% лихва, по-висока от Украйна, сгромолясване на рублата, по-голямо от това на хривната, недостиг на хора, провал на всички проекти по "импортозамешчението", гигантска дупка в бюджета и преоценка от ЦБ миналата седмица на доходите от нефт и газ за последното тримесечие надолу с 10 милиарда долара. Колапсът е неизбежен и неотвратим.

2023.12.18 | 17:31

5
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.18 | 17:17

4
тъй ще кажеш, иначе те чака подарък от Зеленски и съдбата на останалите - лимонка за подарък
до последния

2023.12.18 | 17:05

3
усраинец, ще се ловят още по молове, заведения, дискотеки, фитнеси, пазари ... тук никога няма да видите хайките за усраинци, защото сте следващите, които ще мрат за кра.варските геополитически интереси
Z Z Z Z Z

2023.12.18 | 16:37

2
Много ясно, че не е - РУСИЯ напредва във всички точки :)
Емѝ...ДУХАМ на ЛЮЛЯКА,-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2023.12.18 | 16:18

1
Ще духам безплатно,...на миризлия чифутин Зеленски, ако оживее до нова година...но едва ли !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини