Украински войници се подготвят в Полша за воденето на сурова зимна война срещу Русия

  • 08 декември 2023 14:58

  • 965
  • 4
Украински войници се подготвят в Полша за воденето на сурова зимна война срещу Русия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

На заснежено поле в Западна Полша украински войници се обучават във воденето на окопна война, само дни преди да бъдат изпратени на фронта в превърналия се в жесток конфликт на изтощение срещу Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13569

Ройтерс бе сред редица медийни организации, поканени тази седмица да наблюдават обучението, което се провежда от войници от Полша, Франция и Белгия във град Веджин, намиращ се на около 40 километра от границата с Германия.

"Повечето от хората всъщност нямат никакъв военен опит и ги учат как да изпълняват някои основни тактики", казва един от украинските войници. "Учат ни как да използваме оръжия в градски райони и в окопи", добави той.

Обучението се провежда от Командването за комбинирана оръжейна подготовка, което е създадено като част от усилията на Европейския съюз за подпомагане на украинската армия. Ученията са проведени в 24 от 27-те държави членки на блока.

"Ще продължим да се адаптираме, защото ситуацията на бойното поле се променя всеки ден", заяви генерал-лейтенант Михел ван дер Лаан, генерален директор на Военния комитет на Европейския съюз.

Военни наблюдатели: Руските войски са завоювали териториални придобивки в района на Авдеевка

Неотдавна главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че войната преминава към нов етап на статични и настъпателни боеве, който може да позволи на Москва да възстанови военната си мощ, отбелязва Ройтерс.

"Бих казал, че зимата е най-взискателният сезон, когато става въпрос за война. Тя силно ограничава нашето придвижване и маневреност, докато врагът ясно ни вижда чрез термични камери и дронове", каза украинския войник.

Друг украински войник заяви, че обучението, което войниците получават в Полша, ще им помогне да постигнат напредък в контранастъплението. "Сраженията в окопите са един от най-важните елементи в тази война... Мисля, че подобряването на уменията в тази област ще помогне на нашите войници да постигнат успех на бойното поле", каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
965 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Z Z Z Z Z

2023.12.08 | 19:21

4
Полша значи.....е, тогава за 2 седмици ще са се предали хахахах
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.12.08 | 16:29

3
руснаците..бягат...уплашени..от обявите...стигнаха..до..Германия..

2023.12.08 | 15:46

2
Добре, че сте вие "да сме информирани"....говнояди!!!
Ukraina55

2023.12.08 | 15:29

1
Да зимните вълци украинци скоро ще продължат да размазват руската измет във зимата като щеим пръскат мозъците и руската измет ще отиде във АДА да горят ха ха ха.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини