Швейцария е замразила руски активи на стойност 8,8 милиарда долара

  • 01 декември 2023 16:01

  • 293
  • 1
Швейцария е замразила руски активи на стойност 8,8 милиарда долара
© pixabay

Швейцария е замразила принадлежащи на руснаци финансови активи на стойност около 7,7 милиарда швейцарски франка (8,81 милиарда щатски долара), съгласно санкциите, целящи да накажат Москва за нейната инвазия в Украйна, заяви днес швейцарското правителство, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 12848

ЕК ще предложи замразените руски активи да се използват за възстановяването на Украйна

Сумата представлява предварителна оценка и е малко по-висока от миналата година, когато швейцарското правителство каза, че е блокирало 7,5 милиарда франка, след като неутралната страна въведе санкциите на ЕС.

Държавният секретариат за икономически дела – агенцията, която надзирава санкциите – каза, че днешната предварителна оценка за стойността на активите не е окончателна и подлежи на промяна. Агенцията каза, че ѝ е трудно да даде по-точна оценка, тъй като към списъка на санкционираните лица постоянно се добавят или премахват нови хора и съдебни дела замразяват или разблокират активи.

По-точна оценка се очаква към края на второто тримесечие на 2024 г., когато швейцарските банки докладват на правителството, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Нора Виткова
293 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 18:11

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини