Джулиън Асандж подпали Лондон (обновена+ снимки и видео)

  • 16 август 2012 14:13

  • 4317
  • 0
Джулиън Асандж подпали Лондон (обновена+ снимки и видео)
© gettyimages

Британски полицаи и петнайсетина привърженици на основателя на Wikileaks Джулиън Асандж се сбиха пред посолството на Еквадор в Лондон, предаде Ройтерс.

Привържениците на Асандж са протестирали срещу намеренията на Лондон да екстрадира Асандж в Швеция, където той е обвинен в сексуално посегателство. Асандж се укрива в посолството на Еквадор и очаква официален отговор от Кито дали ще получи статут на политически бежанец. Полицията е арестувала най-малко трима от демонстрантите пред еквадорското посолство. Полицейската охрана е била по-многобройна от демонстрантите.
 

Днес Великобритания заяви, че няма да допусне Асандж да напусне  свободно посолството на Еквадор в Лондон. В нота, издадена  днес от британското външно министерство след разговори с членове на еквадорското правителство се казва: "Нека сме абсолютно ясни: ако Асандж получи политическо  убежище в Еквадор и ни бъде поискано разрешение той да замине за там, ще му бъде отказано, съобразно с правните ни задължения",  гласи нотата, за която правителството на Еквадор съобщи още  снощи, посочва АФП.

Последвайте канала на

БТА
4317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини