Гръцката полиция задържа шестима души за трафик и изнудване на чужденци

  • 27 ноември 2023 15:48

  • 527
  • 1
Гръцката полиция задържа шестима души за трафик и изнудване на чужденци
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полицията в град Кастория, Северозападна Гърция, е задържала шестима членове на престъпна група, която се е занимавала с незаконно извеждане на чужденци от Гърция към други държави, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1550

Залавянето на групата е било следствие от мащабна полицейска операция, в която са участвали полицейски служители от отделите по сигурността, борбата с наркотрафика и гранична охрана. Шестимата задържани се смятат за част от престъпна група за трафик на хора, която беше разкрита в района през септември. Тогава бяха задържани седем души, а още седем членове на бандата са идентифицирани.  Освен че се занимавали с трафик на хора, смята се, че задържаните са държали насилствено бежанците, за да получат от тях повече от договорените суми.

Спасиха от задушване 36 нелегални мигранти, скрити в ремаркето на тир

В хода на операцията преди два месеца бяха намерени и иззети автоматична пушка, пълнител, хладно оръжие, система за дистанционно управление на дрон, мобилни телефони и найлонов пакет с кристален метамфетамин с общо тегло 2,2 грама. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 17:16

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини