Финландия ще предприеме действия поради наплив на кандидати за убежище през Русия

  • 14 ноември 2023 14:40

  • 603
  • 2
Финландия ще предприеме действия поради наплив на кандидати за убежище през Русия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Във Финландия се наблюдава увеличаване на броя на кандидатите за убежище от трети страни, които пристигат на граничните пунктове с Русия, поради което страната се готви да "предприеме действия" за справяне със ситуацията, заяви финландският министър на вътрешните работи, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

"Броят им е нараснал значително за кратко време. Руските власти са променили начина си на работа, за да позволят пътуването до Финландия въпреки липсата на документи, което е незаконно влизане", заяви министърката на вътрешните работи Мари Рантанен пред журналисти.

НАТО засилва патрулите в Балтийско море

Около 60 лица, търсещи убежище, са пристигнали от Русия от понеделник сутринта, посочи министърката. Докато от 1 август до 12 ноември 91 души са пристигнали без необходимите документи, както сочат данни на финландската гранична служба.

Министерството на вътрешните работи ще подготви предложение, което може да позволи на служителите да ограничат граничния трафик или да затворят някои от граничните пунктове, каза Рантанен.

Финландия, която е член на НАТО, споделя 1340-километровата граница с Русия, която служи и като външна граница на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Калина Христова
603 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.14 | 18:50

2
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik
Иван

2023.11.14 | 15:52

1
Блядовете да си стоят при вожда нали животът там е прекрасен

Добави коментар

Водещи новини