Повишава се радикализацията сред учениците в Белгия

  • 10 ноември 2023 12:25

  • 1132
  • 2
Повишава се радикализацията сред учениците в Белгия
© Freepik

Радикализацията сред учениците в Белгия нараства, съобщават местни медии с пояснението, че данните се потвърждават и от службите за вътрешна сигурност.

Най-отчетливо това явление се наблюдава в северната област Фландрия.

Данните показват, че в обикновените училища зачестяват случаите, когато основно младежи мюсюлмани отказват да изпълняват нарежданията на учител, ако е жена, мият краката си в тоалетните като част от религиозен ритуал, правят изказвания срещу жените и хомосексуалните.

Такива ученици отказват да сядат до момичета в клас, не участват в общи излети заради липсата на достатъчно време за молитва, а мюсюлмански момичета ходят изцяло забулени.

В католическите училища също нараства броят на по-непремерените изказвания, особено след подновяването на конфликта между Израел и палестинците, но случаите се описват като по-скоро несъществени.

Български журналист: Близо до Брюксел може да си купиш боен автомат за 1000 евро

Според местните власти е необходимо към тези явления да се подходи сериозно и да се налагат наказания при явно незачитане на правилата и ценностите в обществото. Уточнява се, че младежите се радикализират най-често онлайн и допреди това не са попадали в полезрението на службите за сигурност, предава БТА.

От фламандска неправителствена организация допълват, че докато през 2018-2019 година са получавали единични съобщения за радикални прояви в училище, днес сигналите са по няколко на ден.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1132 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.10 | 14:01

2
Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin

2023.11.10 | 13:17

1
Белгийците са ненадминати лумпени. Докато мюсюлмани ги завладяват, те мpaзят българи. И един въпрос: даването на безкрайни права на жените и обратните не е ли също един вид радикализация срещу белите мъже?

Добави коментар

Водещи новини