Корупционен скандал разтърси Португалия: Прокуратурата започна разследване срещу премиера и негови министри

  • 07 ноември 2023 16:42

  • 2809
  • 3
Корупционен скандал разтърси Португалия: Прокуратурата започна разследване срещу премиера и негови министри
© Getty Images (архив)

Министър-председателят на Португалия Антониу Коща /на снимката/ и някои от министрите в кабинета му са разследвани от прокуратурата по подозрения в корупция и търговия с влияние в бизнеса с литий и водород.

Държавното обвинение съобщи този вторник в комюнике, че е извършило претърсване на „пространства, използвани от началника на кабинета на министър-председателя“, като някои от заподозрените са признали за участие на Коща по случая.

Претърсванията са се разширили и до министерствата на инфраструктурата и на околната среда, в резултат на което се стигнало до няколко ареста. Сред тях са този на началника на кабинета на Коща, Витор Ескария, на съветника му Ласерда Мачадо, както и на кмета на Синеш – социалиста Нуно Маскареняс, съобщава португалската медия „Публико“.

„Видяхте ли ѝ деколтето?“: Президентът на Португалия скандализира с коментар

Изданието допълва още, че министърът на околната среда Дуарто Кордейро и министърът на инфраструктурата Жоао Галамба, както и бившият министър на околната среда Жоао Педро Матос Фернандес официално са обявени за заподозрени.

Прокуратурата се е самосезирала във връзка с проектите за експлоатация на литий в Монталегре, в северната част на Португалия, заради данни, че правителството е обслужвало интересите на определени компании.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2809 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.07 | 19:56

3
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

2023.11.07 | 17:38

2
Оооо, кви са тия работи бе, да си оправят законите кат нас, тука са си зконни тея работи, даже по тАлАвизора ги дават с гордост.
????

2023.11.07 | 17:15

1
А,в България КОГА ????

Добави коментар

Водещи новини