Безработицата в Германия е останала без промяна през октомври

  • 02 ноември 2023 12:30

  • 827
  • 1
Безработицата в Германия е останала без промяна през октомври
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Безработицата в Германия е останала стабилна през октомври на ниво 5,7 на сто, макар общият брой на безработните леко да се е понижил заради сезонни фактори. Това сочат оповестени днес официални данни, цитирани от ДПА. 

През октомври безработните в най-голямата европейска икономика са намалели с 20 000 спрямо септември до 2,607 милиона, по данни на Германската агенция по заетостта. 

Сезонното есенно намаляване на безработицата е по-малко от обичайното - през същия период на миналата година безработните намаляха с 43 000. 

В Германия идеята за четиридневна работна седмица намира все повече привърженици

Търсенето на работна ръка в Германия остава високо и компаниите срещат затруднения да привличат квалифицирани служители. През октомври агенцията по заетостта е регистрирала 749 000 свободни работни места - с 98 000 отколкото преди година. 

"Вече от около година германската икономика, повече или по-малко, се забавя. След толкова дълго време, това не е без видими последици за трудовия пазар. Въпреки това, предвид икономическите данни, той се представя сравнително добре", посочва ръководителката на службата Андреа Налес. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.02 | 14:38

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини