Разследват Саркози за манипулиране на свидетели

  • 06 октомври 2023 16:32

  • 787
  • 0
Разследват Саркози за манипулиране на свидетели
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Във Франция днес започна официално разследване срещу бившия президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в по подозрения в манипулиране на свидетели и измама, свързани с друго разследване  - за финансирането на успешната му президентска кампания през 2007 г., предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Саркози е обвинен в "манипулиране на свидетел" и в "престъпно сдружение с цел извършване на измама", съобщиха медиите, като се позоваха на източници от съдебната система.

За момента адвокатите на Саркози не са отговорили на запитване за коментар, отбелязва Ройтерс.

Може ли Саркози наистина да влезе в затвора?

Саркози се явява на разпити пред съдия от този вторник като част от разследване, започнало през май 2021 г., след като френският бизнесмен с ливански произход Заид Такиедин оттегли свои предишни показания, че е внесъл либийски средства във Франция.

Саркози, който отрича да е направил закононарушение, е заподозрян в съучастие в действия, целящи да постигнат фалшива оправдателна присъда по свързаното с Либия дело, разглеждането на което ще започне в началото на 2025 г., отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини