Експлозия в Унгария взе живота на двама души, сред които и полицай

  • 21 септември 2023 07:04

  • 976
  • 0
Експлозия в Унгария взе живота на двама души, сред които и полицай
© Getty Images

Двама души загинаха при експлозия в Северна Унгария, предаде Ройтерс.

Сред жертвите има и полицай. Няколко души бяха ранени при взрива, станал по време на полицейска операция в северния град Естергом.

Според унгарски медии взривът е станал в къща в предградията на града, намиращ се близо до границата със Словакия, в момент, в който полицията се била отзовала на сигнал за заплаха там. При експлозията е бил убит човекът, който е бил източникът на заплахата и който все още не е идентифициран.

Дъщерята на двете жертви от експлозията в Румъния: Тръгнахте си твърде рано

Местните медии допълват, че до инцидента се стигнало, когато полицията била извикана от роднини на психически неуравновесен мъж, заплашвал да предизвика взрив. Когато полицията дошла в дома му, мъжът излял бензин пред газови бутилки и ги възпламенил.

Инцидентът привлече вниманието, защото в същия град се провеждаше заседание на парламентарната група на партията на Орбан ФИДЕС. 

Във Фейсбук унгарският премиер Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, изрази съболезнования за смъртта на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения, но не спомена конкретно за инцидента в Естергом.

Според местни медии сред ранените при експлозията имало и няколко полицаи, които били откарани в болница.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини