Антонио Таяни: Ким е възможно най-лошият партньор за Путин

  • 12 септември 2023 17:09

  • 2096
  • 5
Антонио Таяни: Ким е възможно най-лошият партньор за Путин
© Getty Images (архив)

Вицепремиерът и министър на външните работи на Италия Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент заяви днес, че руският президент Владимир Путин прави грешка, като се опитва да укрепи връзките си със Северна Корея и нейния лидер Ким Чен-ун, предаде италианската новинарска агенция АНСА. 

Ким е пристигнал в Русия за разговори с Путин, които се очаква да се съсредоточат върху сделката за доставка на оръжия на Москва за военните ѝ усилия в Украйна.

Русия търси подкрепа, включително военна, както и съюзници, и се е обърнала към най-лошия възможен партньор в лицето на Ким Чен-ун. Северна Корея провежда агресивна политика в Индо-Тихоокеанския регион, тя продължава да бъде осъждана заради изстрелването на ракети и заплахите. Това не са неща, които дават основания за оптимизъм, коментира Таяни пред радио Ер Те Ел.

„Русия е изолирана, но се опитва да излезе от тази изолация. За свободния свят тя е агресивна сила. Китай също е обезпокоен от отношението на Москва. Миналата седмица помолих китайския външен министър да притисне Русия да следва по-разумни съвети“, подчерта италианският външен министър, цитиран от БТА.

Париж: Русия е в изолация, посещението на Ким Чен-ун го доказа

Последвайте канала на

Владимир Василев
2096 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.09.12 | 20:19

5
На Земята живеят около 8 милиарда души ! 7 милиарда са с РУСИЯ ! Срещу нея е "златния" западен милиард ! Това са западните колониални страни , убивали , грабили , изсмуквали Африка , Азия , Латинска Америка 5 века ! Изолацията на РУСИЯ е ЛЪЖА !
хаххахха

2023.09.12 | 18:35

3
Какъв свободен свят бе. Вие сте съвременни колонизатори и робовладелци. Плужек. Да не говорим дето грабите бедните народи, ами и водите война срещу една страна и не можете да я победите. Гьотверени.
jorj

2023.09.12 | 18:50

4
НПМБЧ ¡!!!¡
Хага

2023.09.12 | 18:13

2
Щом Путягата е опрял до "помоща" на Ким, значи "ставай страна огромная" е на колене а диктатора й вече си вижда края...крахът ще е титаничен...

2023.09.12 | 17:49

1
Само където забрави да каже коя е родината на фашизма.

Добави коментар

Водещи новини