Макрон ще представи днес приоритетите си за френската дипломация

  • 28 август 2023 06:33

  • 1114
  • 0
Макрон ще представи днес приоритетите си за френската дипломация
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще изложи днес приоритетите си за външната политика на Франция пред френските посланици, събрани в Париж, на фона на трудна международна обстановка, в която войната в Украйна буксува, а френската дипломация е подложена на сериозни критики в някои африкански държави, предаде Франс прес, цитирани от БТА.

Темата на "конференцията на посланиците", която ще продължи до сряда, е "отстояване на нашите принципи, интереси и солидарност". В знак на солидарност с Украйна почетен гост на това 29-то събитие е украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.

След таен „военен съвет“: НАТО и Украйна готвят „презареждане“ на стратегията на ВСУ през 2024 г.

В началото на юни Киев започна контраофанзива срещу Русия с ограничен успех, което породи опасения за умора в контекста на скъпоструващ конфликт с неясен изход, който сега изисква увеличаване на производствения капацитет на отбранителните индустрии. Досега Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и неговата външна министърка Катрин Колона неуморно подчертаваха необходимостта от продължаване на финансовата и логистичната помощ, настоявайки, че зад целостта на Украйна стои международната стабилност.

Очаква се в речта си пред дипломатите в Елисейския дворец френският президент да засегне отново и настоящата криза в Нигер, където в петък вечерта военни превратаджии поискаха напускането на френския посланик в Ниамей. Военните пучисти, които от месец държат в плен президента Мохамед Базум в президентския дворец, денонсираха и военните споразумения между Ниамей и Париж.

Последвайте канала на

Калина Христова
1114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини