Полша гради военно-въздушна мощ

  • 16 август 2023 06:08

  • 773
  • 0
Полша гради военно-въздушна мощ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полша е закупила от Швеция самолети за далечно радиолокационно откриване, съобщи за агенция PAP говорителят на Полската агенция по въоръженията Гжегож Полак.

"Агенцията поръча самолети за далечно радиолокационно откриване Saab 340 AEW въз основа на нуждите на въоръжените сили в областта на електронното наблюдение на долните слоеве на атмосферата", каза той.

"Освен това бяха закупени, наред с други, и безпилотни летателни апарати Bayraktar TB2, а скоро се планира да бъде подписан и договор за доставка на балони, което значително ще увеличи възможностите на въоръжените сили и ще разшири зоната на радиолокационното разузнаване", добави Поляк, пише news.bg.

На референдум поляците ще кажат мнението си и за оградата по границата с Беларус

Той също така заяви, че "миналия месец беше заложен строежът на кораба за електронно разузнаване "Делфин", който ще бъде предаден на полските ВМС през 2027 г."

"Това е още един кораб, който ще може да извършва радиолокационно разузнаване в морски води. Това е най-модерното решение от този тип, което ще позволи затварянето на морската граница", подчерта Полак.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини