Великобритания изпраща екип за спешна намеса на остров Родос

  • 23 юли 2023 13:48

  • 636
  • 0
Великобритания изпраща екип за спешна намеса на остров Родос
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Посланикът на Великобритания в Гърция Матю Лодж съобщи днес, че британските власти изпращат специален екип в Гърция, който да съдейства за евакуацията на британските граждани от остров Родос, където за шести пореден ден гори голям горски пожар, съобщава в. „Катимерини“.

„След като ситуацията с горските пожари се влоши вчера, посолството на Великобритания в Гърция работи с гръцките власти, авиолиниите и туроператорите в подкрепа на британските граждани на остров Родос. Екип за бърза намеса на министерството на външните работи (Службата за външни работи, британска общност и развитие (FCDO), е на път", заяви посланикът в изявление, разпространено в социалните медии, пише БТА.

Остава тежка обстановката на о-в Родос в Гърция

Около 19 000 души са евакуирани от остров Родос заради горски пожар, който гори шести пореден ден на три фронта, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на климатичните промени и гражданската защита заяви, че това е най-голямата евакуация заради пожар, случвала се в страната. Местната полиция информира, че 16 000 души са евакуирани по суша, а 3000 – по море от 12 села и няколко хотела. Няма пострадали хора. Шестима души са били хоспитализирани за кратко с респираторни проблеми, но скоро са били изписани.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
636 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини