Макрон няма да прави обръщение по случай националния празник на Франция

  • 12 юли 2023 15:21

  • 502
  • 0
Макрон няма да прави обръщение по случай националния празник на Франция
© Getty Images

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на се отказа да прави обръщение по случай националния празник на Франция на 14 юли – крайния срок, който си беше поставил, за да направи равносметка на „стоте дни на успокояване“, на които той се надяваше и беше призовал за това в средата на април, предаде Франс прес.

Тогава Франция излизаше от няколкомесечно социално напрежение, причинено от инициираната от Макрон пенсионна реформа, а държавният глава беше определил датата 14 юли за „първоначална оценка“ на големите проекти, които трябваше да бъдат стартирани, за да затворят тази глава от управлението му.

Канцеларията на френския президент обаче съобщи днес, че държавният глава няма да говори за 14 юли и че ще говори "в следващите дни" под форма, която все още не е обявена.

„Успокояването“, поискано от Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, наскоро беше разклатено от шестте нощи на градски бунтове, които разтърсиха страната след смъртта на младия Наел, убит от полицай на 27 юни в предградие на Париж по време на пътна проверка.

Макрон отслабен от безредиците във Франция

Във Франция националният празник традиционно се отбелязва с обръщение на държавния глава, но Макрон е спазвал тази традиция само два пъти, откакто дойде на власт през 2017 година.

Френският президент, който в момента е във Вилнюс на срещата на върха на НАТО, ще бъде в Брюксел следващия понеделник и вторник за друга среща на върха между Европейския съюз и Общността на латиноамериканските и карибските държави. След това той ще замине за Океания за дълго пътуване, започващо на 22 юли.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини