Италия изрази съжаление за случващото се във Франция

  • 02 юли 2023 15:10

  • 4259
  • 0
Италия изрази съжаление за случващото се във Франция
© Getty Images (архив)

Италианският външен министър Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент изрази вчера съжаление за "очевидното недоволство", царящо във френските предградия, след няколкото поредни нощи на грабежи и сблъсъци, довели до хиляди арести, предаде Франс прес.

„Това е въпрос, който е вътрешна работа на Франция“, каза предпазливо Таяни, който е и вицепремиер в крайнодясното правителство на италианската премиерка Джорджа Мелони, попитан за ситуацията във Франция по Радио 1.

Пета поредна нощ на сблъсъци във Франция - близо 500 души са задържани

Очевидно съществува недоволство, особено в големите френски предградия и то избухна, когато дойде този много тъжен епизод, който не трябваше да се случва, изрази съжаление министърът, цитиран от БТА.

Таяни, бивш председател на Европейския парламент (2017-2019 г.) и бивш еврокомисар, повтори предупреждението, отправено в петък от неговото министерство към италианските граждани, пътуващи до Франция, като ги призова да „следват съветите на силите на реда и да не се доближават до местата на сблъсъци, защото може да бъде много опасно".

Последвайте канала на

Владимир Василев
4259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини