Макрон заяви, че смъртоносната полицейска стрелба, при която беше убит младеж, е необяснима и непростима

  • 28 юни 2023 16:28

  • 865
  • 0
Макрон заяви, че смъртоносната полицейска стрелба, при която беше убит младеж, е необяснима и непростима
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на осъди смъртоносната полицейска стрелба, при която в парижкото предградие Нантер беше убито 17-годишно момче, съобщава БТА.

"Имаме един млад човек, който беше убит – това е необяснимо и непростимо", заяви днес Макрон в Марсилия. "Първо искам да изразя емоцията на цялата нация след това, което се случи и смъртта на младия Наел, както и да изразя на семейството нашата пълна солидарност и съчувствието на целия народ", каза френският президент. Макрон добави, че очаква съдебната власт да си свърши работата спокойно и че истината ще бъде разкрита възможно най-бързо.

Безредици подпалиха Франция: Остри сблъсъци между протестиращи и полицията заради смъртта на тийнейджър

Улични безредици разтърсиха снощи парижкото предградие Нантер, след като полицията простреля фатално младеж по време на полицейска проверка. В резултат на безредиците бяха опожарени 40 автомобила, съобщи министерството на вътрешните работи.

Полицейският служител, произвел фаталния изстрел, е задържан и срещу него се води разследване за непредумишлено убийство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
865 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини