Три кипърски компании са включени в новия списък със санкции, наложени от САЩ

  • 23 май 2023 07:04

  • 653
  • 0
Три кипърски компании са включени в новия списък със санкции, наложени от САЩ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Три кипърски компании са включени в новия списък със санкции, наложени от САЩ. В прессъобщение на американското министерство на финансите се казва, че с над 300 санкции САЩ се насочват към заобикалянето и избягването на предишни санкции от страна на Русия, към веригите за доставки във военната промишленост и към бъдещите енергийни приходи.

Това съобщават кипърски медии, цитирани от news.bg.

Дружествата са Aquila Capital Group, Huriya Private Cyprus Ltd (свързано с Джон Дезмънд Ханафин) и Robarin Ltd (свързано с Анселм Оскар Шмуцки).

"Днес САЩ, в координация с Г-7 и други международни партньори, засилват безпрецедентните глобални санкции и други ограничителни икономически мерки, за да намалят още повече капацитета на Руската федерация да води война срещу Украйна.

Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите на САЩ изпълнява новите ангажименти, поети на срещата на върха на лидерите на Г-7, за да се потърси отговорност от Русия", се казва в съобщението за медиите.

Министърът на финансите Джанет Йелън заяви, че "от самото начало на незаконната и непровокирана война на президента Путин нашата глобална коалиция се е съсредоточила върху подкрепата на Украйна, като същевременно е влошила способността на Русия да извърши своята инвазия".

Тя добави, че "нашите колективни усилия са отрязали Русия от ключови ресурси, от които тя се нуждае, за да оборудва армията си, и драстично ограничават приходите, които Кремъл получава, за да финансира военната си машина.

Външните министри на страните от ЕС ще обсъдят днес нови санкции срещу Русия и Иран

Днешните действия ще затегнат още повече примката върху способността на Путин да извърши варварската си инвазия и ще ускорят глобалните ни усилия да пресечем опитите на Русия да заобиколи санкциите."

Последвайте канала на

Росица Валентинова
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини