Лондон вижда проблеми в руската армия

  • 10 май 2023 10:45

  • 1045
  • 6
Лондон вижда проблеми в руската армия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В ежедневния си сутрешен доклад Министерството на отбраната на Обединеното кралство анализира парада на победата, който се състоя предишния ден в Москва на Червения площад, информира Руската служба на Би Би Си.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13930

Според ведомството той ясно е показал какви трудности изпитва руската армия след 15 месеца война в Украйна - както по отношение на техническото оборудване, така и по стратегически въпроси.

Съобщава се, че повече от 8000 души са участвали в парада, но повечето от тях не са бойци на редовната армия, а членове на паравоенните спомагателни формирования и кадети.

Единствените клонове на въоръжените сили, чийто истински личен състав действително маршируваше на Червения площад, бяха железопътните войски и военната полиция.

Също така експерти от британското министерство на отбраната са изненадани от участието в парада на единствения стар танк Т-34 и никакви модерни танкове. Въпреки тежките загуби на техника в Украйна, Русия със сигурност можеше да докара повече единици в Москва. Но може би властите се въздържаха да го направят, страхувайки се от вътрешна критика за грешни приоритети - да пускат на парада машини, които сега трябва да са на фронта.

Журналист от Франс прес загина при ракетен обстрел в Източна Украйна

Припомняме, че финансистът на чатната армия "Вагнер" Евгений Пригожин се възползва от празника, за да се подиграе на Путин. Той го нарече "щастлив дядо", който "си мисли, че е добър", на фона на недостига на боеприпаси и бъдещите перспективи на Русия в Украйна.

Последвайте канала на

Калина Христова
1045 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Хохохохохохохо :)))))))))))

2023.05.11 | 03:00

6
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...

2023.05.10 | 11:16

5
Медведев, вашите бащи и дядовци победиха Германия. Но днес, вие сте посмешище. Нямате нищо, абсолютно нищичко, с което да можете да се сравнявате с Германия. Тогавашният загубил днес е на светлинни години пред тогавашния победител. Днес, всеки следващ ден звучите все по-нелепо, но знаем, че вие не сте ***, прости са тези, които ви вярват.
русия е кенеф

2023.05.10 | 11:12

4
Само да напомня
ЧИ ФУТИТЕ

2023.05.10 | 11:09

2
ВКЛЮЧИХА АМЕРАКА ВЪВ ВСВ САМО ЗА ДА СПРАТ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ! А ТИЯ ФИЛМИ ЗА ЗАПАДНИЯ ФРОНТ СА ОТ ЛИЛИТ :)

2023.05.10 | 11:12

3
Толкова си чел история. Америка дава заем от военна техника на руснаците, с която успяват да победят.
русия е кенеф

2023.05.10 | 11:08

1
Само да напомня

Добави коментар

Водещи новини