Фон дер Лайен се срещна с лидерите на Чехия

  • 02 май 2023 21:08

  • 561
  • 1
Фон дер Лайен се срещна с лидерите на Чехия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е се срещна в Прага с президента на Чехия Петър Павел и с премиера Петър Фиала, съобщи чешката агенция ЧТК.

По време на срещата с Петър Павел двамата са обсъждали  ситуацията в Украйна, отношенията със САЩ и с Китай, политиката в областта на борбата с климатичните промени и въпроса за независимостта на ЕС в областта на основните суровини.

Преди това с Петър Фиала Фон дер Лайен е обсъждала енергийни проекти и националния план за икономически подем, благодарение на които Чехия има намерение да засили самодостатъчността си в енергийната сфера, съобщи Фиала. Двамата са говорили и за актуални политически европейски и световни теми. 

Урсула фон дер Лайен: Инфраструктура от критично значение на ЕС е застрашена

ЕК утре ще предложи законопроект за производството на боеприпаси в ЕС, съобщи още председателят на Комисията  по време на посещението си в чешката столица, предаде ТАСС.

Говорейки за представянето от ЕК утре на новия закон за производство на боеприпаси в ЕС, Фон дер Лайен каза, че трябва да се ускори производството на боеприпаси на континента, защото те са нужни незабавно на Украйна, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.02 | 22:06

1
Да се срещтне с правосъдието най-после

Добави коментар

Водещи новини