Папата подари частици от автентичния Христов кръст за коронацията на крал Чарлз III

  • 19 април 2023 10:10

  • 596
  • 1
Папата подари частици от автентичния Христов кръст за коронацията на крал Чарлз III
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Шествието за коронацията на крал Чарлз Трети ще бъде предвождано от кръст, който включва религиозни реликви, подарени от Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, предаде Пи Ей мидия/ДПА.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 228

За възкачването на трона на британския монарх Светият отец предоставил две частици от автентичния кръст на Христовото разпятие. 

Малките фрагменти са вградени в Уелския кръст, който ще бъде видян от милиони хора при внасянето му в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май.

Двете частички са оформени като кръстове - единият е 1 см, а другият - 5 мм. Те са поставени в по-големия сребърен кръст зад скъпоценен камък от розов кристал и могат да се видят само отблизо.

Кръстът ще бъде осветен от Уелския архиепископ Андрю Джон на служба в църквата "Света Троица" в Северен Уелс в сряда, преди да поеме към Лондон.

След завръщането му, ще бъде поделен между Англиканската и Католическата църква в Уелс.

Антимонархисти имат план да осуетят коронацията на крал Чарлз III

Уелският кръст е изработен от рециклирани сребърни кюлчета, предоставени от Кралския монетен двор, намиращ се в южната част на Уелс, отбелязва Пи Ей мидия/ДПА.

Цветелина Кирилова
596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.19 | 22:06

1
хахахаха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини