Масовите безредици във Франция продължиха цяла нощ

  • 21 март 2023 07:24

  • 1017
  • 2
Масовите безредици във Франция продължиха цяла нощ
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

До късно тази нощ продължиха протестите в Париж и други френски градове, след като правителството на президента Еманюел Макрон оцеля след вот на недоверие в парламента. Гласуването беше заради крайно непопулярната пенсионна реформа.

Недоволните запалиха купища боклуци в центъра на френската столица, които не са събирани от дни заради стачките срещу повишаване на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.

Френското правителство оцеля в първи вот на недоверие

Френското правителство оцеля и при двата вота на недоверие в Националното събрание, като при единия не достигнаха едва девет гласа, за да бъде успешен. Така законът за пенсионната реформа може да се смята за приет, пише "Нова телевизия".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1017 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
R.I.P EU

2023.03.21 | 07:46

1
POCHIVAY V MIR

2023.03.21 | 08:15

2
Нали..То все едно нашите протести тука да го бяха гътнали тоя съюз...И идиоти ще има винаги и такива,които са недовлни,щото това им е професията...Пенсионната възраст се увеличава навсякъде по света като се правят сложни изчисления с колко е нужно,за да не изпздне социалната система в колапс! Това се случва и тук в България през някакаво време,ама вие явно сте забравуили последния път...И нас ни чака ново вдигане,но алтернативата е системата да се разпадне и никой да не получава нищо! Ааа да,забравих...Тъй като такъв евентуален колапс би се случил след доста години и тъй като ние българите сме свикнали да мислим само от днес за утре,то това вас не ви интересува,нали?!?

Добави коментар

Водещи новини