Здравни работници протестират в Любляна

  • 23 февруари 2023 10:21

  • 32946
  • 1
Здравни работници протестират в Любляна
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Работници от сектора на здравеопазването излязоха на протест в словенската столица Любляна с искане за справедливо заплащане и оценяване на труда им, съобщи словенската национална телевизия РТВ Сло.

След протеста на пожарникарите миналата седмица, пред сградата на правителството вчера протестиращите здравни работници обвиниха властта в невежество и неравностойно отношение към различните сектори на обществена служба.

На протеста се събраха медицински сестри, медицински техници, парамедици, акушери и болногледачи, които скандираха „без медицински сестри, няма и здравеопазване“.

Протестиращите изразяваха недоволството си със свирки и плакати с надписи „Стойността на нашата работа е минимална за правителството“, „За тези, на които сме нужни, сме герои, а за правителството сме бедняци“, „Невежеството и унижението не са пътят към диалога“ и „Грижата и съчувствието на медицинските сестри не плащат сметките“.

През декември миналата година синдикатът на здравните работници се договори за повишение на заплатите за някои професии в здравеопазването и социалните грижи, но за здравните грижи правителството настоя, че те вече са получили повишение на заплатите през ноември 2021 г.

Общонационална стачка на лекарите и медицинските сестри в Гърция

Протестиращите казаха, че са се събрали пред сградата на правителството, защото „не искат повече да бъдат пренебрегвани и подценявани и защото искат отново да предупредят за липсата на кадри, както и за изтощението и подценяването на всички, които в момента са в сектора на здравеопазването и социалните грижи“.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
32946 1

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.23 | 10:51

1
че що бре, там нали всичко беше цветя и рози!

Добави коментар

Водещи новини