ЕК раздели България и Румъния по механизма за сътрудничество и оценка

  • 18 юли 2012 14:50

  • 1148
  • 0
ЕК раздели България и  Румъния по механизма за сътрудничество и оценка
©

Европейската комисия потвърди днес официално разделянето на България от Румъния по механизма за сътрудничество и оценка.

В окончателно одобрените текстове на докладите за двете страни се посочва, че следващият документ за България ще бъде издаден в края на 2013 г., а за Румъния - в края на настоящата година. Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу направи изявление пред медиите, след като еврокомисарите обсъдиха и приеха по-рано днес текстовете на двата документа. По повод нашата страна той заяви, че България е постигнала в последните пет годни съществен напредък и сега вниманието трябва да бъде насочено към прилагането на приетото законодателство и попълването на оставащите празноти.

По повод Румъния той заяви, че ЕС е основан на принципа на демократичните стойности и върховенството на закона, а развитията в страната в последните дни са в противоположна посока и са подкопали доверието в Букурещ. Политическите борби не оправдават прекрачването на демократичните принципи, Румъния отстъпи от ръба на пропастта, но процесът на реформите не е завършил, посочи Барозу.
 

Последвайте канала на

БТА
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини