Мащабна операция в Белгия срещу китайската мафия, занимаваща се с проституция

  • 07 февруари 2023 17:28

  • 6051
  • 4
Мащабна операция в Белгия срещу китайската мафия, занимаваща се с проституция
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Двайсет и пет души са задържани днес в Белгия в рамките на разследване срещу китайската проституция и срещу нейна мрежа с разклонения в Испания. Това съобщи федералната прокуратура, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Белгийската полиция извърши по време на операцията 26 обиска и откри "над 20 предполагаеми жертви" – всички те жени от китайски произход, посочи ведомството. По искане на белгийското правосъдие в Испания е арестуван още един заподозрян, извършени са обиски в Барселона и Аликанте. Става дума за една от най-мащабните операции през последните години в престъпните среди, които търгуват с човешки същества в Белгия, заяви за АФП говорителят на прокуратурата Ерик ван Дуйс. 

Десетки арестувани в Европа във връзка с криптирано приложение за търговия с наркотици

Повечето от заподозрените са с китайски произход. Мрежата, определена като "престъпна организация", набирала жени в Китай и ги откарвала в Европа, където те били "експлоатирани най-често като проститутки" с помощта на специализирани сайтове. Организацията използвала за дейностите си "хотели и курортни обекти".

Повечето жертви нямали редовни документи и това увеличавало зависимостта им от мрежата. Те често били местени из Европа и трябвало да предават на босовете си голяма част от припечеленото. Заподозрените, арестувани в Белгия, предстои да бъдат разпитани в полицията, а впоследствие вероятно и от съдията-следовател, оглавил разследването.

Филип Епитропов
6051 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
mmm

2023.02.08 | 09:40

4
Триади

2023.02.07 | 18:23

3
Европа се превръща в кенеф.Русия е нашето спасение.

2023.02.07 | 18:12

2
Мачкай триадата.
Гост

2023.02.07 | 17:43

1
Рошави котенца

Добави коментар

Водещи новини