Служители на "Амазон" във Великобритания излязоха на първата си стачка

  • 25 януари 2023 10:46

  • 635
  • 1
Служители на "Амазон" във Великобритания излязоха на първата си стачка
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Работници на гиганта в онлайн търговията "Амазон" (Amazon) във Великобритания стачкуват за първи път като част от спор за възнагражденията, информира ДПА. 

Членове на синдиката Джи Ем Би (GMB) в логистичния център на компанията в Ковънтри са подкрепили стачни действия днес като знак на протест срещу увеличение на заплатите, което според профсъюза се равнява на 50 пенса (0,6 долара) на час. 

По думите на синдикални представители това е първата изобщо стачка на служители на "Амазон" във Великобритания. 

Според компанията в стачните действия ще се включат само малка част от работниците й в страната, като в гласуването за стачката са участвали "по-малко от 1 процент" от служителите, включително тези, които са били "против". 

"Амазон" уверява, че предлага конкурентно заплащане, започващо от минимум 10,50 и 11,45 лири в зависимост от локацията, както и широкообхватни придобивки като частно медицинско осигуряване, животозастраховане, субсидирани възможности за хранене и отстъпки за служители. 

"Амазон" обмисля да закрие три склада във Великобритания, съкращавайки 1200 служители

Виолета Симеонова
635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:37

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини