Германия премахва изискването за носене на маски във влаковете на дълги разстояния

  • 13 януари 2023 14:44

  • 308
  • 0
Германия премахва изискването за носене на маски във влаковете на дълги разстояния
© getty images

Германия отменя задължителното изискване за носене на маски във влаковете на дълги разстояния, считано от 2 февруари, съобщи днес германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах, цитиран от ДПА и Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32755

Решението бе взето на фона на успокояването на епидемичната обстановка, отбелязва АФП.

В същото време Лаутербах насърчи хората от уязвимите групи да продължат да носят маски на доброволна основа, тъй като ковид остава опасен.

"Болестта не трябва да бъде подценявана", предупреди той.

Решението дойде след нарасналите призиви от страна на политически лидери изискването да бъде отменено, отбелязва ДПА. През октомври в Германия отпадна изискването за носене на маски в самолетите. 

Три германски провинции вече отмениха задължението за носене на маски във влаковете на къси разстояния и в градския транспорт, като още шест провинции планират да се присъединят към тях до началото на следващия месец.

Германия ще иска тест за Covid-19 за притсигащите от Китай

Германският железопътен оператор "Дойче бан" призова правителството да вземе решение носенето на маски вече да не е задължително, а да стане пожелателно както при пътуването със самолет. 

След 2 февруари федералните изисквания за носене на маски в Германия ще бъдат задължителни само в лечебни и здравни заведения. 

Повече за Коронавирус

corona
Виолета Симеонова
308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини