Опит за прекратяване на стачната вълна: Британски министри се срещат с профсъюзни лидери

  • 09 януари 2023 15:06

  • 215
  • 0
Опит за прекратяване на стачната вълна: Британски министри се срещат с профсъюзни лидери
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Министри от правителството на Великобритания се срещат днес с лидери на профсъюзите в опит да бъде договорено прекратяване на стачната вълна, която блокира британската железопътна мрежа и подложи на натиск и без това претоварената здравна система на страната, предаде Асошиейтед прес.

Mинистърът на здравеопазването Стийв Баркли провежда разговори с представители на синдикатите в здравния сектор.

Други министри се срещат с профсъюзни лидери от сферата на транспорта и образованието, тъй като учителските синдикати също планират трудови протести.

Великобритания преживява най-голямата стачна вълна от десетилетия. Сред стачкуващите, с искания за по-високо заплащане, са и служителите, обработващи багажите на летищата, заетите в граничния контрол и в пощите, автоинструкторите и шофьорите на автобуси.

Пореден ден транспортен хаос във Великобритания

Медицинските сестри и шофьорите на линейки са в сериозен трудов спор с държавната Национална здравна система (NHS) с искане заплатите им да бъдат индексирани спрямо ръста на цените.

Инфлацията във Великобритания достигна рекордните 11,1 процента на годишна основа миналата година, стимулирана от рязкото покачване на цените на енергията и хранителните продукти. 

Виолета Симеонова
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини