Служители на испански летища планират да стачкуват около Коледа и Нова година

  • 13 декември 2022 16:16

  • 808
  • 1
Служители на испански летища планират да стачкуват около Коледа и Нова година
©
Слушай новината Слушай новината

Служители на испанския летищен оператор "Аена" (Aena) планират да стачкуват около Коледа и Нова година, съобщи Синдикалната конфедерация на работническите комисии (CCOO), един от водещите профсъюзи в Испания, предаде Ройтерс.

Други испански профсъюзи, сред които Общ съюз на трудещите се (UGT) и Работническо профсъюзно обединение (USO), обявиха, че техните представители няма да стачкуват. Говорител на държавната компания "Аена" обяви, че продължават преговорите със Синдикалната конфедерация на работническите комисии, за да бъде постигнато споразумение до 22 декември. Служители, които членуват в този профсъюз, планират да стачкуват на 22, 23, 30 и 31 декември, както и на 5 и 6 януари. Те настояват "Аена" отново да започне да им изплаща бонуси, практика която е прекратена по време на пандемията от КОВИД-19.

Над 800 полета в Германия отменени заради стачката на "Луфтханза"

На фона на повишаващите се разходи за живот, профсъюзите в Испания притискат работодателите да увеличават заплатите на служителите, нещо което някои от тях не правят особено охотно, отбелязва Ройтерс. 

Около 1000 служители на испанската верига от магазини за дрехи и аксесоари "Индитекс" (Inditex), която притежава марките "Зара"(Zara) и "Бершка"(Bershka), стачкуваха навръх "Черния петък" в края на ноември. Те планират нови трудови протести на 23 декември и 7 януари. 

Последвайте канала на

Калина Христова
808 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.13 | 16:40

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини