Затвор до две години за подсвиркване и заглеждане по улиците на Великобритания

  • 13 декември 2022 12:00

  • 3253
  • 1
Затвор до две години за подсвиркване и заглеждане по улиците на Великобритания
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Сексуалният тормоз на улицата ще бъде обявен за престъпление във Великобритания, за което ще се предвижда наказание лишаване от свобода до две години, предаде кореспондент на bTV.

От няколко месеца в лондонското метро има плакати, които предупреждават, че заглеждането е престъпление. На тях има и телефонен номер с инструкции да се обадите, ако се почувствате притеснен или жертва на подобно поведение.

За неприемливо се смята и докосването до спътник, което особено в час пик прави стотици хиляди лондончани потенциални сексуални престъпници.

Проучване на YouGov показа, че две трети от жените не се чувстват в безопасност, когато се разхождат сами през нощта, поне през определен период от време от денонощието.

Според Кралската прокуратура жените под 34-годишна възраст е най-вероятно да станат обект на сексуални престъпления, но е най-малко вероятно да съобщят за тях.

Подсвиркването след момиче, подхвърлянето на реплика като "мацка", продължителното взиране в девойка – всичко това ще е криминално престъпление съгласно проекта, подкрепен от министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман.

Сексуалният тормоз вече е незаконен на Острова, но сега се създава ново престъпление - уличен сексуален тормоз.

90 евро глоба за подсвиркване след жена на улиците във Франция

Законопроектът ще въведе по-строги присъди за лица, които умишлено тормозят, тревожат или притесняват някого на обществено място. Предвижда се и увеличаване на максималните присъди - от шест месеца на две години.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.13 | 12:24

1
Заглеждането на държавата в живота на хората буди сериозни притеснения.

Добави коментар

Водещи новини