Пробно задействане на аларма накара мобилните телефони в цяла Германия да звънят

  • 08 декември 2022 15:05

  • 610
  • 0
Пробно задействане на аларма накара мобилните телефони в цяла Германия да звънят
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пробно задействане на аларма накара мобилните телефони в цяла Германия да звънят в 11 ч. днес, докато властите за управление при бедствия тестваха нова система за предупреждение, предаде ДПА.

Тестът беше организиран от Федералната служба за гражданска защита и помощ при бедствия, като целта беше да се разбере до колко хора би достигнало предупреждение за опасност в случай на истинска извънредна ситуация.

Създаването на такава система стана приоритет след опустошителните наводнения през юли миналата година в Западна Германия и проучванията защо хората не са си дали сметка за непосредствената опасност.

Предупредителното съобщение беше разпространено по различни канали, като радио и телевизия, чрез приложения за предупреждение като Нина (Nina) или Катварн (Katwarn) и на градски информационни табла.

Разбитата в Германия група подготвяла държавен преврат

Предупрежденията бяха разпространени също по високоговорители, монтирани на микробуси, чрез информационните системи на влаковете на националният железопътен превозвач "Дойче бан" (Deutsche Bahn) и за първи път бяха изпратени до мобилни телефони.

Автоматично известие трябваше да се появи на всеки мобилен телефон, който в дадения момент е бил включен, имал е обхват и е работел с най-новия софтуер.

Тъй като това беше само тест, хората, получили предупреждението, не трябваше да правят нищо. По-късно предупреждението беше отменено, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини