Борел изпрати нов текст на предложението за споразумение между Белград и Прищина

  • 06 декември 2022 14:06

  • 369
  • 2
Борел изпрати нов текст на предложението за споразумение между Белград и Прищина
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа каза днес, че последната версия на предложението за споразумение в диалога между Сърбия и Косово вече е изпратена в Белград и Прищина, предаде Танюг.

При пристигането си на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в албанската столица Тирана, Борел каза пред репортерите, че сега е важен момент за диалога Белград-Прищина.

„Спорът за регистрационните номера е приключен. Сега страните трябва да се ангажират с диалога чрез предложението, което е на масата и за което важен принос имаха Германия и Франция“, обясни Борел.

Борел допълни, че трябва да се побърза, но не и да се поставят срокове за постигане на споразумение.

Премиерът на Косово: Жозеп Борел отстъпи, не ние

„От наша страна, ние сме обвързани да помогнем на региона (Западните Балкани) в справянето с последиците от войната в Украйна“, продължи Борел.

Той добави и че ЕС ще предложи на Западните Балкани финансова помощ за справянето със скока на цените на енергията и подкрепя Албания в борбата ѝ с кибератаките. 

„Предвидена е и помощ за Босна и Херцеговина за разминиране, защото все още съществуват минирани пространства“, завърши Борел.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
369 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.06 | 15:11

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
тоя

2022.12.06 | 14:27

1
тоя помияр като не признава донецка и луганска републики как така признава косово да му евамайкатадъртапедалска???

Добави коментар

Водещи новини