Западни Балкани и ЕС подписват споразумение за роуминга

  • 06 декември 2022 11:10

  • 533
  • 1
Западни Балкани и ЕС подписват споразумение за роуминга
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Споразумение за тарифите за роуминг между страните от Западните Балкани (Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Република Северна Македония и Сърбия) и Европейския съюз се очаква да бъде подписано днес в Тирана в рамките на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, съобщават албанските медии.

Споразумението ще определи намаляването на тарифите за роуминг през 2023 г., за да продължи с по-нататъшни намаления през следващите години, съобщава албанската медия „Топ Ченъл“.

Очаква се на срещата на върха страните от Западните Балкани и ЕС да подпишат декларация за засилване на сътрудничеството в няколко сегмента, което осигурява по-добри условия и ползи за гражданите на страните от Западните Балкани, пише информационният портал „Телеграфи“.

Според вестник „Газета Си“ тя ще бъде наречена „Декларацията от Тирана“ и чрез нея лидерите на Европейския съюз се ангажират за подкрепа и ускоряване на процеса на присъединяване на страните от Западните Балкани.

Кога един разговор в ЕС е в роуминг и кога се регистрира като международен?

Съгласуваната съвместна декларация от срещата на върха ЕС-Западни Балкани призовава за по-голяма интеграция на региона с общия пазар на ЕС и обявява стъпка за намаляване на цените на роуминга между страните от ЕС и Западните Балкани през 2023 г., с цел постепенно премахване на таксите на по-късен етап.

За първи път среща на върха между ЕС и страните от Западните Балкани се провежда в една от държавите от региона. Събитието е продължение на срещите на върха в Порто Карас (Гърция, 2003 г.), София (България, 2018 г.), Загреб (Хърватия, 2020 г.), Бърдо при Краню (Словения, 2021 г.) и Брюксел (Белгия, 23 юни 2022 г.), пише БТА.

Цветелина Кирилова
533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.06 | 15:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини