Европейският съюз отчита ръст при подадените молби за убежище през август

  • 25 ноември 2022 15:25

  • 319
  • 1
Европейският съюз отчита ръст при подадените молби за убежище през август
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Страните в Европейския съюз са отчели през август ръст на броя на подадените за първи път молби за убежище, предаде ДПА, позовавайки се на статистическата служба на съюза - Евростат.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 915

Общо 77 595 души са подали молби за убежище през август, което представлява ръст от 17% спрямо юли и 54% спрямо август миналата година. Последната отчетена стойност е по-висока от тази от август 2019 г., преди ковид пандемията да повлияе както на международните пътувания, така и на миграционния поток.

Броят на кандидатите за убежище се е увеличил толкова, че може да постави на изпитание капацитета на центровете за прием в ЕС

Най-голямата група хора, търсещи убежище в ЕС през август тази година, са били сирийците. След тях се нареждат гражданите на Афганистан, Индия, Турция и Венецуела. От началото на тази година най-много хора са потърсили убежище в Германия. През август германските власти са получили 16 950 молби. Следващи в статистиката са Австрия, Франция, Испания и Италия. В тези пет държави са подадени близо три четвърти от общия брой молби за убежище, отбелязва БТА.  

Константин Тодоров
319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 16:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини