Великобритания спира да ползва китайски камери за държавната администрация

  • 25 ноември 2022 14:46

  • 355
  • 2
Великобритания спира да ползва китайски камери за държавната администрация
©
Слушай новината Слушай новината

Въз основа на правителствен преглед на рисковете за сигурността, Великобритания ограничава произведено в Китай оборудване за наблюдение до чувствителни обекти, включително правителствени сгради, информира Politico.

"Прегледът стигна до заключението, че с оглед на заплахата за Обединеното кралство и нарастващите възможности и свързаност на тези системи е необходим допълнителен контрол", заяви вицепремиерът по административните въпроси на Великобритания Оливър Даудън в изявление пред парламента.  Камерите са "произведени от компании, които подлежат на Закона за националното разузнаване на Китайската народна република", добави Даудън.

Британското правителство посъветва държавните ведомства да изключат китайското оборудване за наблюдение от основните мрежи на ведомствата и да го премахнат, без да чакат обновяване. Миналото лято британски политици призоваха за забрана на използването на камери за наблюдение от китайските компании Hikvision и Dahua поради рискове за сигурността.

Продуктите на тези компании са свързани с масово наблюдение и нарушения на човешките права в китайския регион Синдзян. 

Британското правителство предлага мащабни увеличения на данъците и съкращения на разходите

Според доклад на групата за защита на неприкосновеността на личния живот "Big Brother Watch" по-голямата част от мрежите за видеонаблюдение в публичния сектор на Обединеното кралство използват Hikvision и Dahua.

Правителството съветва администрациите да обмислят дали китайското оборудване за наблюдение трябва да бъде забранено в зони "извън определението за чувствителни обекти", за да се намали допълнително рискът.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.25 | 16:52

2
А нашите кога?
PaulaFox

2022.11.25 | 16:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини