Великобритания увеличава производството на артилерийски снаряди

  • 16 ноември 2022 07:33

  • 515
  • 2
Великобритания увеличава производството на артилерийски снаряди
© gettyimages

Великобритания ще увеличи производството си на артилерийски снаряди в опит да попълни запасите си, след като хиляди бяха дарени на украинската армия, съобщи „Дейли телеграф“.

Новината идва в момент, когато има съобщения, че и Русия се опитва да попълни своите запаси. Западни експерти смятат, че Москва разполага със снаряди само за още около месец след активния обстрел на обекти в Украйна от началото на войната.

Британското правителство е изпратило на най-голямата британска оръжейна компания BAE Systems писмо да я уведоми за задаващите се нови поръчки, което ще ускори откриване на нови производствени линии и увеличаване на доставките, отбелязват от „Дейли телеграф“.

Великобритания е изпратила до сега най-малко 16 000 снаряди на Украйна от началото на войната, заедно с повече от 20 самоходни оръдия тип М109. Смятат се, че 155-милиметровите гаубици на НАТО са най-търсени.  

САЩ купуват 100 000 южнокорейски снаряди, които ще предоставят на Киев

В момента BAE Systems произвежда металните тела на снарядите в завода в Уошингтън, в Североизточна Англия, преди те да бъдат напълнени със заряд и сглобени в завода в Гласкод в Уелс.

Калина Христова
515 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2022.11.16 | 08:09

2
мръснята рушня трябва да бъде мачкана
Мери

2022.11.16 | 07:52

1
Тея Британци и САЩ трябва да целуват ръцете на Путин. Съвзе и осъвремени целите им военно- промишлени дейности.

Добави коментар

Водещи новини