Обвиниха трима британци в тероризъм

  • 10 юли 2012 09:45

  • 561
  • 0
Обвиниха трима британци в тероризъм
©

На трима души, задържани в централната част на Англия миналата седмица, бяха връчени обвинения в подготовката на  терористични актове, предаде АП, като се позова на полицейски източници.

Според официалното съобщение терористичните актове е трябвало да бъдат извършени между 1 май и 4 юли. Обвиненията включват изработване на самоделни взривни устройства, придобиването на огнестрелно оръжие и закупуването на автомобили, необходими за осъществяване на терористични планове. Тримата обвинени - Джуъл Удин, на 26 години, Омар Мохамад Хан, на 27 години, и Мохамад Насин, на 23 години, са от Бирмингам. Тримата бяха задържани заедно с още четирима души, които остават в ареста и срещу които разследването продължава. През последната седмица във Великобритания бяха задържани общо 14 души по подозрения, че са замесени в терористична дейност. Полицията твърди, че нито един от тях не е замесен в заговор за извършване на нападения срещу обекти на започващите след 17 дни Олимпийски игри в Лондон.

Според АП засега британската полиция не разполага с конкретни данни за терористични действия, насочени срещу Олимпийските игри, но се смята, че съществува "значителна опасност" от терористични актове на територията на Великобритания.

Последвайте канала на

БТА
561 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини