Сватбен прием в лъскав хотел се превърна в кървава баня

  • 16 ноември 2022 10:08

  • 8445
  • 0
Сватбен прием в лъскав хотел се превърна в кървава баня
© pixabay

Сватбен прием в лъскав хотел се превърна в кървава баня, след като спор между трима мъже прерасна в масов бой с над 50 участници.

Инцидентът възникнал в скъп хотел в Уорингтън, графство Чешир, като първоначално се наложило екипите на полицията да се оттеглят, за да пристигнат въоръжени отряди, които да възстановят реда.

След отприщилата се агресия са нанесени щети за над 18 000 британски лири, а заради настъпилия хаос се е наложило някой от гостите да се барикадират в съседна зала.

Случаят е от 26 юли 2019 година, но вчера трима мъже от семейството на младоженците бяха арестувани за масовия бой. Томас Стоукс на 30 г., Едуард Уилям Стоукс на 28 г. и Тери Стоукс на 36 г., са сред 11-те обвинени след скандала. Четвърти мъж - 50-годишният Едуард Стоукс получи условна присъда за участието си в касапницата в луксозното заведение, в което сватбения куверт върви около 5 000 лири, пише Телеграф.

Екшън: Пиян заплаши роднини с моторна резачка, барикадира се

В съда бяха показани брутални записи от видеонаблюдението, които разкриват, че по време на мелето са присъствали и деца. В Чеширският кралски съд бяха разпитани десетки полицаи, отзовали се на сигнала за масовия бой. Според униформените 30 полицейски коли са пристигнали на мястото, за да овладеят мелето.

Очевидци свидетелстват, че събитията от радостния ден били шокиращи за всички присъстващи. Прокурор Робърт Филпотс посочи, че в кървавата свада са участвали 50 гости на венчавката. До 23 часа тържеството вървяло по план, като около 150 души се веселели заедно в залата на първия етаж на хотела. В 23:15 минути обаче трима мъже започнали да спорят на висок глас и се стигнало до масовото сбиване. Кадри, излъчени в съда показват, летящи чаши и столове в залата.

Полицейски екипи са извикани, след като портиерът забелязва какво се случва на екрана на мониторите за видеонаблюдение, но първата група униформени се оттегля, тъй като не може да се справи със ситуацията. Малко по-късно пристига отряд въоръжени мъже, за да възстанови реда. Учудващо, само трима души са откарани в болница с наранявания.

В специално изявление управителят на хотела заяви, че инцидентът е най-лошият, който е виждал в кариерата си, като кръв е оплискала дансинга и стените на хотела.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
8445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини