Германски спасителен кораб влезе в сицилианско пристанище, слизат непълнолетни мигранти

  • 06 ноември 2022 07:09

  • 793
  • 1
Германски спасителен кораб влезе в сицилианско пристанище, слизат непълнолетни мигранти
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Италия позволи на спасителния кораб със 179 мигранти на борда да влезе в сицилианско пристанище, а на брега рано тази сутрин да започнаха да слизат непълнолетни, но отказа да допусне три други кораба с 900 мигранти, предаде Асошиейтед прес.

Новото крайнодясно италианско правителство затвори пристанищата за спасителни кораб на НПО и настоява, че държавите, под чиито флаг плават тези съдове, трябва да приемат мигрантите.

Италия позволи достъп само на „Хюманити 1“, за да могат на брега да слязат непълнолетни и лица, нуждаещи се от медицинска помощ.

Представители на германската благотворителна организация, чийто кораб е „Хюманити 1“, оспориха решението на Италия да отдели „уязвимите“ мигранти и посочиха, че те всички са били спасени в морето и това им дава право на достъп до безопасно пристанище, съгласно международното право.

Италия осигури безопасно пристанище на кораба с мигранти "Хюманити 1"

Единственият чернокож депутат в Италия Абурбакар Сумахоро посрещна „Хюманити 1“ в пристанището на Катания и осъди като „срамно“ решението на правителството да затвори пристанищата за кораби на НПО.

Вътрешният министър Матео Пиантедози каза в петък, че „Хюманити 1“ ще бъде допусната в италиански води, само колкото да могат да слязат на брега непълнолетните и хора, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Тази мярка беше одобрена, след като Германия и Франция призоваха поотделно Италия да разреши на мигрантите да влязат в нейно пристанище и посочиха, че ще приемат някои от тях, така че Италия няма да се наложи да поеме бремето сама.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
793 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.06 | 11:46

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини