ЕК очаква новите европейски правила за миграцията да бъдат одобрени до средата на 2024 г.

  • 04 ноември 2022 14:44

  • 304
  • 1
ЕК очаква новите европейски правила за миграцията да бъдат одобрени до средата на 2024 г.
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия изрази днес очакване, че новите европейски правила за миграцията ще бъдат приети до изборите за евродепутати през 2024 година. Необходими са цялостни промени, отбеляза по този повод на пресконференция говорител на комисията, предаде БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1557

ЕК предложи законопроект за промяна на цялостния подход по въпросите, свързани с миграцията. Предложенията обхващат въпроса за съпричастността между страните в ЕС. Призоваваме Съвета на ЕС и Европейския парламент да разгледат предложението по-бързо, добави той.

ЕК предложи Фронтекс да играе по-голяма роля в борбата с незаконната имиграция в Балканския район

Необходимостта от общ европейски подход ясно се вижда при посрещането на украинските бежанци, посочи говорителят. Той уточни, че до въвеждането на предвидените промени е възможно комисията да предприеме наказателни процедури срещу държави, които не успяват да осигурят на търсещите закрила необходимите условия за изчакване на решението по подадените молби.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.04 | 15:21

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини