Създателите на „Коронта“ спестили 60 млн. паунда от данъци

  • 31 октомври 2022 13:37

  • 1451
  • 0
Създателите на „Коронта“ спестили 60 млн. паунда от данъци
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Създателите на хитовия сериал на Netflix “Короната“ са спестили около 60 млн. паунда от данъци, разкри „Daily Mail”.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 232

Това е станало, благодарение на схема, предназначена да насърчи международна телевизионна продукция от висок клас в Обединеното кралство, а някои проекти могат да поискат парична отстъпка до 25 процента от разходите си във Великобритания.

Ключово условие е те да харчат поне 1 милион паунда на час излъчване, което е незначително за проект като Короната“. Първите му четири сезона струват удивителните 287,6 милиона паунда, което означава, че средната им цена достига 7,2 милиона паунда на час.

Кадри от новия сезон на "Короната" разбуниха духовете във Великобритания

Бюджетите на телевизионните предавания обикновено са строго пазени. Въпреки това, разходите за проекти, направени във Великобритания, се консолидират в отделни компании, които подават публично достъпни сметки.

Тъй като производството на петия сезон на сериала приключи едва наскоро, отчетите му все още не са подадени. Въпреки това са налични сметки за предходните четири сезона и в тях се съдържат подробности за техните данъчни договорености. Сметките разкриват, че продуцентите са получили 57,3 милиона паунда кредити през първите четири сезона.

Премиерата на петия сезон на „Короната“ който е продуциран от Left Bank Pictures, ще излезе на 9 ноември. Продукцията вече е обект на много критики на Острова и се очаква да предизвика големи скандали, тъй като ще покаже последните години от живота на лейди Даяна Спенсър.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини