Крал Чарлз III с първа публична проява след траура за Елизабет II

  • 03 октомври 2022 17:23

  • 2350
  • 1
Крал Чарлз III с първа публична проява след траура за Елизабет II
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен и кралицата консорт Камила посетиха днес Шотландия за първата си публична проява след края на траурния период във връзка с кончината на кралица Елизабет II, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 194

Големи тълпи хора се събраха по улиците на Дънфеърмлин в областта Файф, северно от шотландската столица Единбург, за да видят новия монарх. Крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен, който носеше шотландски килт при посещението си, отдели време и се ръкува с част от присъстващите, след срещата си с първата министърка на Шотландия Никола Стърджън и други представители на шотландските власти.

 

Кралската двойка посети Дънфеърмлин, за да му предостави официален статут на град. Той е родното място на крал Чарлз I, който е последният британски монарх, роден в Шотландия и царува през 17-и век, преди да бъде екзекутиран.

Първа официална снимка на крал Чарлз III и семейството му

По-късно днес крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен и съпругата му ще дадат прием за около триста гости в Единбург в чест на британците с южноазиатски произход. Монархът ще се срещне с граждани, които произхождат от Индия, Пакистан и други страни в Южна Азия, за да отбележи приноса, който те имат за Великобритания.

Чарлз се възкачи на престола веднага след смъртта на майка си в шотландския замък "Балморал" на 8 септември. В цяла Великобритания имаше десетдневен траур, който кралското семейство удължи с още една седмица след погребението на кралицата на 19 септември.

Константин Тодоров
2350 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.03 | 22:08

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини