Лиз Тръс изрази готовност за непопулярна данъчна политика

  • 21 септември 2022 07:29

  • 804
  • 3
Лиз Тръс изрази готовност за непопулярна данъчна политика
©
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в заяви, че е готова да бъде непопулярна с нейната данъчна политика, но тя е убедена, че в крайна сметка британската икономика ще има полза от това.

В изява пред британски медии в Ню Йорк, където е за годишната среща на Общото събрание на ООН, Тръс защити нейните данъчни промени, които правителство ѝ ще обяви в края на седмицата и изтъкна, че ще направи каквото е необходимо икономиката отново да бележи растеж.

Освен това тя отхвърли загрижеността по повод на плановете на правителството да взема още заеми, вместо да облага допълнително печалбите на енергийните компании. Според нея увеличаването на данъците и спорното облагане на енергийните компании или въвеждането на висок корпоративен данък ще доведе до липса на инвестиции и растеж.

Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в също защити съобщенията, че министърът на финансите Куази Куартенг ще премахне тавана за бонусите на банкерите, тъй като смята, че "сравнително слабия икономически растеж" е причина за липсата на капиталови инвестиции.

Премиерът обаче призна, че намаляването на данъците непропорционално ще облагодетелства по-богатите.

Лиз Тръс потвърди подкрепата си за Украйна

По-рано Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в обеща, че няма да има режим за тока и газа тази зима, както това се планира в някои други държави, като Германия, например. Тя каза, че Великобритания и Западът "не могат да си позволят да застрашат сигурността си в името на евтина енергия" и призова останалите страни да се ангажират с по-нататъшна подкрепа за Украйна, след като Обединеното кралство обяви, че и през следващата година отново ще задели 2,3 милиарда паунда военна помощ за Киев, колкото бе отпусната и тази година.

Калина Христова
804 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.21 | 09:44

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИ

2022.09.21 | 08:32

2
Англичаните са германци, англите и саксите са германски племена емигрирали на Британските острови.

2022.09.21 | 08:31

1
В ГЕРМАНИЯ РЕЖИМ НА ТОКА НЯМА ДА ИМА.

Добави коментар

Водещи новини