ЕК ще поиска таван на цените на руския газ

  • 07 септември 2022 14:48

  • 758
  • 6
ЕК ще поиска таван на цените на руския газ
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи, че Европейската комисия ще поиска таван на цените на руския газ. Въпросът ще се дискутира на заседанието на министрите на енергетиката в петък. Тя уточни, че в началото на войната вноса на синьото гориво е бил 40 на сто от общия внос в Европейския съюз, докато сега той е едва 9 на сто, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14131

"Ще предложим таван за цените на газа от Русия. Разбира се, целта тук е много ясна - ние знаем, че нашите санкции дълбоко разяждат руската икономика и имат тежки негативни последици. Путин обаче ги смекчава частично с приходите от изкопаеми горива. Така че целта ни е да орежем приходите на Русия, които Путин използва за финансиране на бруталната война в Украйна", заяви Фон дер Лайен.

Тя добави, че са увеличени доставките от Съединените щати, Норвегия, Алжир, Азербайджан, като Норвегия в момента внася в Общността повече синьо гориво от Русия. Въпросът ще бъде обсъден на заседанието на министрите на енергетиката в петък.

Финансовото Г-7 се споразумя за ограничаване на цените на руския петрол

Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи още, че Комисията ще предложи задължителна цел за намаляването на консумацията на енергия в пиковите часове. Тя добави, че за целта ще работи в тясна връзка със страните-членки.

Сред другите предложения са таван върху приходите на компаниите, които доставят електричество с ниски разходи, както и на фирмите, които произвеждат енергия от изкопаеми горива.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
758 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Еми...

2022.09.07 | 15:19

1
Рашата ще се прави, че това не я засяга още няколко месеца, а като цъфнат до края на годината 7 трилиона рубли дефицит и почне нефтеното ембарго, ще е благодарна да го продава в Европа на каквато и да е цена.
Ukraina55

2022.09.07 | 15:47

2
Да точно така, трябва да се сложе таван на руския газ и петрол, това ще ограничи руската икономика и ще фарира РФ. Браво на ЕС, сложете таван на цената на руския газ и петрол, това ще доведе до фалит и никакви приходи за РФ, браво ЕС само така.

2022.09.07 | 16:46

3
ЕК ще получи един голям наплюнчен уйй , руский ! Нито газ , нито петрол , нито ток , нито въглища , нито тор , нито зърно , нито уран , нито метал , нито титан , нито алуминий ! НИЩО ! Може само Калибър , Сармат и Посейдон ! От Путин да мине !

2022.09.07 | 16:48

4
За ЕС студ , глад , революции, бой, кръв и други правителства !
Един Българин

2022.09.07 | 17:08

5
Мда-направо ги унищожихте ..10к санкцииииииииииий: 50 милиарда + за 6 месеца.За жалост цената на малоумщините от нашите и ЕС политици ще ги плащаме ние!! Политически ИМПОТЕНТИ!!!!!
Динко

2022.09.07 | 18:28

6
Нещо не се разбира ! Слага се таван на цена на нещо което не ти продават и не го произвеждаш ? Нещо мирише много на г..на!

Добави коментар

Водещи новини