Ето каква минимална заплата обсъждат в Гърция за 2023 година

  • 24 август 2022 06:56

  • 2475
  • 0
Ето каква минимална заплата обсъждат в Гърция за 2023 година
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Гръцкото правителство се надява да договори със синдикатите новата минимална работна заплата до април 2023 г. и да я въведе в сила през май, т.е. преди следващите парламентарни избори.

Това коментира в. "Катимерини".

Служителите на Министерството на труда планират да върнат минималната работна заплата на нивата отпреди програмите за строги икономии, наложени на Гърция от нейните кредитори, считано от май 2010 г. Това би означавало месечна минимална заплата от 751 евро преди облагане с данъци. Това означава 876 евро месечно, ако се вземат в предвид включително коледните и великденските бонуси и обезщетението за отпуск.

Младите пловдивчанки харчат по 3 бона месечно, без да работят

Но това ще бъде определено след диалог със синдикатите и другите професионални сдружения, които ще представят своите предложения през януари.

Служителите на министерството обмислят ускоряване на преговорите, за да могат новото повишение на доходите да влезе в сила от април. Това би могло да означава преместване на изборния календар.

Минималната работна заплата беше намалена на 586 евро през 2012 г., а от 2019 г. насам е повишавана три пъти - до 713 евро.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2475 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини