Огромни задръствания на хърватските пътища

  • 14 август 2022 15:43

  • 2027
  • 1
Огромни задръствания на хърватските пътища
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Огромни задръствания се образуваха на хърватските пътища, предаде БТА.

От събота на хърватските магистрали към Адриатическото крайбрежие, но и от морето към вътрешността на страната има повече автомобили, отколкото по време на предишните почивни дни през летния сезон тази година. 

Туристическият наплив съвпада с почивните дни преди един от най-големите църковни празници в Хърватия – 15 август, Голяма Богородица. Освен църковен празникът е и официален държавен празник и неработен ден. Така събраните три почивни дни за хърватските граждани и предпоследният най-активен туристически уикенд създадоха огромни задръствания на хърватски магистрали към Истрия и Далмация.

Повече руснаци в Хърватия, отколкото украински бежанци

По данни на държавната агенция „Хърватски автоклуб“ (HAK) колоната на магистрала A1 – Загреб-Сплит-Плоче в един момент през вчерашния ден е била дълга 17 км; колоната между тунела „Свети Рок“ и разклона „Масленица“ в посока Дубровник е била 14 км, а колоната към граничните пунктове Каштел и Плования в Истрия – около 7 км.

Днес от „Хърватски автоклуб“ напомнят на гражданите, че през този уикенд се очакват големи колони не само по магистралите на юг, но и по пътищата във вътрешността на страната. Апел за внимателно шофиране тази сутрин публикува и министерство на вътрешните работи на Хърватия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2027 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.08.14 | 15:48

1
Горивата са скъпи, затова всички наваксват.

Добави коментар

Водещи новини