Турската компания "Байкар Макина" е купила терен в Украйна за производство на дроновете "Байрактар"

  • 09 август 2022 06:57

  • 2319
  • 3
Турската компания "Байкар Макина" е купила терен в Украйна за производство на дроновете "Байрактар"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Турската компания "Байкар Макина" ("Байкар Макина") е купила терен в Украйна за производство на дроновете "Байрактар", съобщи посланикът на Украйна в Турция Василий Боднар в интервю за агенция РБК-Украйна, публикувано вчера.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14144

Собственикът на "Байкар" създаде своя компания в Украйна, тази компания вече е придобила терен, разработен е проект за завод. Има намерения всички планове да бъдат реализирани до край, каза Боднар.

По думите му в произведените от завода безпилотни самолети ще се използват украински компоненти.

Турската компания "Байкар" предоставя на Украйна още три безпилотни самолета

На 19 юли украинският кабинет одобри проектозакон за ратифициране на споразумението с Турция за сътрудничество в областта на високите технологии, авиацията и космоса, което ще позволи изграждането на завод за производство и обслужване на дроновете "Байрактар" в Украйна.

На 3 февруари турският президент Реджеп Тайип Ердоган посети Киев. По време на визитата бяха подписани редица споразумения. Освен рамково споразумение за сътрудничество в областта на високите технологии, авиацията и космическото пространство, бяха подписани споразумения за свободна търговия, сътрудничество в областта на младежката политика, данъчното облагане, меморандуми за разбирателство относно стандартизацията и качеството, митници и др.

Последвайте канала на

Калина Христова
2319 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми...

2022.08.09 | 13:28

3
Турците са предали на Украйна само 50 байрактара от февруари насам. Пиарът на министерството на отбраната на рашистката педерация смело лъже, че са свалили над 300 :)))

2022.08.09 | 10:55

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУУРВИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини